od
  • Motnje v izvajanju storitev zaradi koronavirusa ... Več
  • Pri pošiljkah, ki v sklopu storitev UPS Expedited in Worldwide Express Freight potujejo iz Evrope v ZDA, prihaja do zamud.... Več
Na osrednjo vsebino

Podpora za CampusShip - Urejanje in izbris uporabnikov

Ta dokument vsebuje naslednje:

Kako uredite uporabnike?

  1. Izberite zavihek Administracija, pojdite na »Upravljajte uporabnike« in izberite »Iščite med uporabniki«. Na strani, ki se prikaže, lahko iščete določenega uporabnika po uporabniškem imenu, ki vsebuje vašo iskano frazo, se z njo začne ali ujema. Izbirno: Zadetke iskanja uporabnikov lahko filtrirate tako, da izberete Več in vnesete do pet poslovnih enot.
  2. Stran se osveži z zadetki vašega iskanja. Če želite preklicati iskanje, izberite Preklic.
  3. Med zadetki izberite določenega uporabnika in nato možnost »Poglejte/uredite«.
  4. Prikaže se stran s povzetkom podatkov o uporabniku. Izberite Uredite pri odseku, ki ga želite posodobiti. Uredite podatke profila uporabnika (telefonsko ali interno številko, poslovno enoto pošiljanja ali pravico) ali podatke o pravicah uporabnika za UPS CampusShip (stanje potujočega uporabnika ali pooblastilo za administracijo).
  5. Če želite spremeniti in shraniti podatke o uporabniku, se prepričajte, da s krepko pisavo označena polja vsebujejo sprejemljive in točne podatke, nato pa izberite Posodobitev. Če posodobitev zahteva več podatkov, se prikaže sporočilo, ki vas obvešča, katero polje morate še spremeniti ali izpolniti.
  6. Izberite Nadaljuj, ko končate z vsemi urejanji.

Nazaj na vrh

Kako izbrišete uporabnika?

  1. Izberite zavihek Administracija, pojdite na »Upravljajte uporabnike« in izberite »Iščite med uporabniki«. Na strani, ki se prikaže, lahko iščete določenega uporabnika po uporabniškem imenu, ki vsebuje vašo iskano frazo, se z njo začne ali ujema. Izbirno: Če želite filtrirati svoje zadetke iskanja uporabnikov, vnesite do pet poslovnih enot, tako da izberete Več.
  2. Stran se osveži z zadetki vašega iskanja. Če želite preklicati iskanje, izberite Preklic.
  3. Med zadetki izberite določenega uporabnika in nato možnost Izbrišite.
  4. Prikaže se potrditvena stran za brisanje vnosa. Izberite Izbrišite, da potrdite brisanje.

Nazaj na vrh
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink SoftwarePowered By OneLink